Tiedotteet 2018

15.6.2018 Romunkeräys Saaristomerellä 2.–5. heinäkuuta

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n (PSS ry) perinteinen saariston romunkeräys järjestetään tänä vuonna 2.–5. heinäkuuta. Huoltoalus M/S Roope hakee Paraisten, Kemiönsaaren ja Naantalin saarikohteista kyytiinsä kanta- ja vapaa-ajanasukkaiden siivoamaa romua ja jätettä.

Lue lisää

 

7.6.2018 Trunsön sauna käyttökiellossa

PSS ry:n jäsensauna Trunsössä ei ole käytössä metsäpalovaaran vuoksi.

Lue lisää

 

25.5.2018 Jussarön imutyhjennyslaite on poissa käytöstä

Jussarön imutyhjennyslaite on huollossa.

Lue lisää

 

25.5.2018 Vanhoja veneitä kerätään pois Saaristomereltä – ilmoita veneesi mukaan

Viime kesänä suuren suosion saavuttanut venekeräyskampanja starttaa taas. Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) ja Pidä Saaristo Siistinä ry (PSS ry) keräävät tänäkin vuonna asukkaiden ja mökkiläisten rikkinäisiä veneitä pois Saaristomerta likaamasta. Rannoilla lojuvat veneet ovat ympäristölle ongelmaksi, sillä niistä siirtyy vesistöihin makro- ja mikroroskaa.

Lue lisää

 

24.5.2018 Biojätteiden keräysmahdollisuuksia parannetaan Saaristomerellä

Veneilijöiden biojätteitä aletaan kerätä kompostoreihin Seilissä ja Jurmossa tästä viikosta alkaen. Lisäksi ravintoloiden biojätteiden kompostointia parannetaan Seilissä ja Örössä. Biojätteiden lajittelu on tärkeää, jotta ravinteet saadaan hyötykäyttöön joko mullaksi tai maanparannusaineeksi.

Lue lisää

 

PSS ry:n talkoohaku Ruisrockiin

Pidä Saaristo Siistinä ry hakee tiimiinsä vapaaehtoisia talkoolaisia pitämään Kansanpuiston kaunista rantaa puhtaana Ruisrockin aikana 6.–8.7.2018. Samalla on hieno mahdollisuus osallistua Suomen vanhimpaan musiikkifestivaaliin ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n varainhankintaan, kun kerätyt pullo- ja tölkkituotot lahjoitetaan saariston puhtaana pitämiseen.

Lue lisää

 

Seuraavat