Tiedotteet 2018

17.10.2018 Tue joulukorteilla vesistöjemme suojelua!

Pidä Saaristo Siistinä ry:n suositut paperiset ja sähköiset joulukortit ovat nyt myynnissä. Joulukorttien tuotto käytetään lyhentämättömänä yhdistyksen toiminnan tukemiseen.

Lue lisää

 

Ennakkotilaa Pidä Saaristo Siistinä ry:n juhlakirja – Tarinoita meren poukamista ja järvien rannoilta!

Anne Pentin kirjoittama tarinallinen historiikki on mukaansatempaava ja värikäs kurkistus yhdistyksen tekemään työhön. Se valottaa erilaisten lyhyiden tarinoiden ja kuvien myötä, miten muutamien saaristolaisten tekemästä vapaaehtoistyöstä on 50 vuoden aikana kasvettu kansainvälistä yhteistyötä tekeväksi vesistöjen hyvinvoinnin asiantuntijaksi.

Lue lisää

 

Jurmoon kiinteä imutyhjennyslaite ensi veneilykaudeksi

Pidä Saaristo Siistinä ry sijoittaa kiinteän imutyhjennyslaitteen Jurmon (eteläinen) vierasvenesatamaan. Laitteen huoltotöistä ja säiliön tyhjennyksestä vastaa PSS ry omalla huoltoaluksellaan M/S Roopella. Laite sijaitsee vesipisteen kanssa samassa paikassa muodostaen siten huoltopisteen.

Lue lisää

 


20.9.2018 Kelluvien imutyhjennysasemien peruskunnostaminen kilpailutetaan

Pidä Saaristo Siistinä ry kilpailuttaa Saaristomerellä sijaitsevien kelluvien imutyhjennysasemien peruskunnostamisen toteuttamisen. Korjattavia imutyhjennysasemia on yhteensä yhdeksän.

Lue lisää

 

23.7.2018 Saarimökkien jätekeräys Jyväskylässä 1.-7.8.

Mustankorkea Oy järjestää elokuussa saarimökkiläisille tarkoitetun jätekeräyksen yhteistyössä Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa. Saarimökkien keräys toteutetaan PSS ry:n Roopetar-aluksella ja maakuljetuksista ja jätteiden käsittelystä vastaa Mustankorkea.

Lue lisää

 

19.7.2018 Suomen roskakalat -juliste nyt verkkokaupassamme

Tunnistatko nämä Suomen roskakalat? Pidä Saaristo Siistinä ry:n Roskakala-juliste esittelee vesistöistämme löytyvät yleisimmät roskat. Ostamalla julisteen tuet työtämme ja olet mukana taistelussa meriroskaa vastaan.

Lue lisää

 

18.7.2018 Merirokon toukkien kiinnittymistä on havaittu paikoitellen Saaristomerellä

On siis aika tarkkailla oman veneen pohjaa ja tarvittaessa aloittaa veneen pohjan puhdistaminen mekaanisin menetelmin.

Lue lisää

 

17.7.2018 Saaristomereltä siivottiin ennätykselliset määrät romua

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n (PSS ry) järjestämän jätekeräyksen aikana Paraisten, Kemiönsaaren ja Rymättylän saaristosta haettiin pois yli 50 tonnia romua ja jätettä.

Lue lisää

 

16.7.2018 Erilliskeräys Pohjanlahdella

Vaasan erilliskeräys toteutetaan yhteistyössä Stormossenin kanssa 27.–29.7.2018 Keräyksessä vastaanotetaan maksutta metalli-, sähkö- ja elektroniikkaromua saaristosta.

Lue lisää

 

Seuraavat