rss Ajankohtaista

Siisti Biitsi -siivoustalkoiden vuosi huipentuu syyskuussa

Syksy on hyvää aikaa laittaa rannat talviteloille kesän jälkeen. 11.–17. syyskuuta on luvassa siivoustalkoiden täyttämä superviiko, joka huipentuu lauantaina 16.9. kansainväliseen Coastal Clean up -päivään.


Siisti Biitsi on koko Suomen rantojen yhteinen siivouskampanja, jossa kuka tahansa voi järjestää siivoustalkoot haluamallaan rannalla. Pidä Saaristo Siistinä ry haluaa vuosittaisen kampanjoinnin avulla nostaa meren, järvien ja jokien roskaantumisen yleiseen tietoisuuteen ja antaa ihmisille konkreettinen vaikuttamismahdollisuus rantojen ja meren hyvinvointiin. Kevätsiivoukset ovat takanapäin, mutta yhdistys kannustaa kaikkia vielä mukaan kampanjavuoteen. Osallistujien tekemä roskaraportointi on arvokasta tietoa, sillä sen pohjalta PSS ry kerää valtakunnallista tietoa rantojen roskaisuustilanteesta.


– On ollut ilo seurata, miten vuosi vuodelta siivoustalkoot konseptina kiinnostavat organisaatioita ja kansalaisia yhä enemmän. Keväällä olimme mukana ensimmäisissä koko Pohjoismaiden yhteisissä rantojensiivoustalkoissa, ja nyt syksyllä kampanjan vuosi huipentuu siivouksiin yhteistyökumppaneiden kanssa, kertoo PSS ry:n projektipäällikkö Anna von Zweygbergk


Wärtsilän ja Siivouspäivän kanssa yhteisvoimin kohti tavoitetta


Siisti Biitsi -kampanja on osa Suomi 100 -ohjelmaa, ja tavoitteena on vuoden aikana siivota 100 rantaa. Tähän mennessä Siisti Biitsin talkookarttaan on merkattu 85 viisi puhdasta rantaa, eli tavoitteesta uupuu vielä 15 rantaa. PSS ry muistuttaa, että tavoitteeseen päästään yhteisvoimin, ja syksy on oivallinen ajankohta talkoille. 


Wärtsilä Oy on yksi PSS ry:n pääyhteistyökumppaneista ja mukana Siisti Biitsi -kampanjassa järjestämällä talkoot Turussa tiistaina 12.9., Vaasassa keskiviikkona 13.9. sekä Helsingissä 14.9. Wärtsilä Oy haastaa myös muut yritykset mukaan järjestämään omat siivoustalkoot.


– Wärtsilä on innolla mukana tässäkin merten puhtauteen liittyvässä kampanjassa. Ympäristöasiat ovat meille tärkeitä ja panostamme kovasti myös alusten ympäristöteknologiaan. Osana Suomi 100 -kampanjaamme olemme tuoneet tänne Seabin-meriroskiksia, joita tarvitaan, kun rannoille ja veteen kerääntyy roskaa. Haastamme muutkin yritykset mukaan siivoamaan rantoja, se on kaikille helppo ja konkreettinen ympäristöteko, kertoo Atte Palomäki, Wärtsilän viestintäjohtaja.


Saman viikon lauantaina 16.9., kansainvälisenä Coastal Clean up -päivänä myös Siivouspäivä haastaa kaikki puhtaiden vesistöjen ystävät järjestämään siivoustalkoita ympäri Suomen. Siivouspäivä on ekologista elämäntapaa edistävä yhteisö.


Siisti Biitsi -talkoot voi järjestää kuka tahansa aina yksittäisestä ihmisestä kaveriporukoihin ja harrastusryhmistä organisaatioihin millä tahansa rannalla. Talkoot pyydetään ilmoittamaan siistibiitsi.fi-sivustolle, josta voi myös tulostaa roskaraportointilomakkeen ja kampanjamateriaalia.


Ilmoita mukaan omat talkoosi: www.siistibiitsi.fi


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4