rss Ajankohtaista

8.2.2018 11.09

Pidä Saaristo Siistinä ry Vene 18 Båt -messuilla 9.-18.2.2018

Helsingin Vene 18 Båt -messut alkavat perjantaina ja Pidä Saaristo Siistinä ry on mukana osastolla 4 b 49. Tutustu monipuoliseen messuohjelmaamme, toivottavasti tapaamme messuilla!


perjantai 9.2.

Ensimmäisenä messupäivänä PSS ry julkistaa Saimaan toiminta-alueelle suunnatun Kalusto kuntoon -varainkeruukampanjan, jolla kerätään rahoitusta alueen uuteen huoltoalukseen. Yhdistyksellä ei ole mahdollista uusia huoltokalustoaan perusrahoituksestaan, joten jäsenten, vesilläliikkujien ja tukijoiden apua tarvitaan.


Kampanjaa avaamassa on myös PSS ry:n jäsen ja suuri Saimaan ystävä, näyttelijä Kari Hietalahti, joka on tavattavissa PSS ry:n osastolla perjantaina klo 13‒14.

sunnuntai 11.2.

Sunnuntaina vietetään Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n osastolla perhepäivää, ja PSS ry:n Roope-hylje käy vierailemassa SPV:n Yhdessä Vesille -lasten maailmassa sekä tietenkin PSS ry:n omalla osastolla. Tervetuloa tapaamaan Roopea!

perjantai 16.2.

PSS ry:n pääsihteeri Aija Kaski pitää Purjehdussatamassa klo 17.30‒18.00 esityksen Puhtaamman saariston puolesta vuodesta 1969. Tervetuloa kuulemaan, miten yhdistys on kasvanut ja kehittynyt lähes puolen vuosisadan aikana, ja millaista on yhdistyksen tämän hetkinen, monipuolinen työ vesiympäristön hyväksi.

lauantai 17.2.

Lauantaina Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n teemapäivä on Puhtaasti veneillen. PSS ry on vahvasti teemapäivän ohjelmassa mukana. Toivotamme kaikki ympäristöasioita kiinnostuneet seuraamaan SPV:n Yhdessä Vesille -lavalle ajankohtaisia puheenvuoroja.


klo 11-18 Yhdessä Vesille -lava

Päivän avaavat Pidä Saaristo Siistinä ry:n pääsihteeri Aija Kaski sekä Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n veneilykoordinaattori ja koulutuspäällikkö Mirja Rosenberg.


11.00 Pohjamaalien haittavaikutukset ja vaihtoehtoiset menetelmät, projektikoordinaattori Atte Lindqvist, Pidä Saaristo Siistinä ry


12.00 Kestävän kehityksen askelmerkkejä pienvenesatamille ja veneilijöille, Helsingin yliopiston tutkijat, 30MILES-hanke, Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimuskeskus Merikotka


13.00 Suomenlahden tila, Limnologi Mika Raateoja, SYKE Merikeskus


14.00 Roskaantuminen uhkaa vesistöjämme, projektipäällikkö Anna von Zweygbergk, Pidä Saaristo Siistinä ry ja Meriroskahaaste, erikoistutkija Outi Setälä, SYKE Merikeskus


15.00 Roope-satamassa on ympäristöasiat kunnossa sekä vaaralliset jätteet satamassa, Katriina Murto, Pidä Saaristo Siistinä ry ja Suomen Purjehdus ja Veneily ry yhdessä


16.00 Puhdas Itämeri -teema jatkuu SPV:n osastolla: Miten merta voi pelastaa kalastamalla, projektipäällikkö Miina Mäki, John Nurmisen Säätiö


17.00 Vesien tila ja kuormituslähteet kartalla, johtava asiantuntija Antti Mäntykoski, Uudenmaan ELY-keskus


17.30 Sinua tarvitaan – tule mukaan, aluepäällikkö Eeva Taimisto, Pidä Saaristo Siistinä ry

Roope-tuotteet

PSS ry lanseeraa messuilla tämän vuoden ensimmäisen uuden Roope-tuotteen, vedenpitävän ensiapulaukun, joka sopii veneeseen, kanoottiin tai muuhun vesistöretkeilyyn.


PSS ry:n osastolla ovat myynnissä myös MAKIAn kanssa yhteistyössä tehdyt Skärgården-college- ja t-paidat sekä upouudet Kalusto kuntoon -kannatustuotteet: t-paita ja kangaskassi.


Löydät osastoltamme myös runsaasti Roope-tuotetarjouksia.


Tervetuloa ostoksille!

Äänestä vuoden 2018 Roope-tarraa

Vuoden Roope-tarran värin äänestys on jo muodostunut messuperinteeksi. Tule antamaan oma äänesi ja osallistut samalla vedenpitävän ensiapulaukun arvontaan!

Jäsentarjous messuilla

Mikäli et vielä ole PSS ry:n jäsen, kannattaa sinun liittyä messuilla. Kaikki messujen aikana liittyneet saavat lahjaksi Käyntisatamat tai Veneilykesä/Saimaan käyntisatamat 2017 -kirjan. PSS ry:n jäsenyys maksaa 35 euroa vuodessa.

Biojätteen keräys veneessä – kerro mielipiteesi!

PSS ry on mukana SaaRa – Ravinnekiertoa Saaristomeren matkailukohteissa -projektissa, jossa PSS ry selvittää ja parantaa valmiutta biojätteen keräämiseen veneissä. Onko sinulla hyviä kokemuksia biojätteen lajittelusta veneessä tai haluaisitko kokeilla sitä? Tule vastaamaan kyselyyn! Etsimme myös testiveneilijöitä kokeilemaan biojätteen keräystä käytännössä.

Päivitä yhteystietosi

PSS ry tulee siirtymään uuteen jäsenrekisteriin ja lisäämään sähköisiä palveluita jäsenistöllemme. Tule päivittämään osastollemme yhteystietosi kuntoon, niin pysyt varmasti ajan tasalla ajankohtaisista uutisistamme. Yhteystiedot voi päivittää myös oheisen linkin kautta: http://www.pidasaaristosiistina.fi/muutoksetjasentietoihin

 

Nähdään messuilla!


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4