rss Ajankohtaista

Pidä Saaristo Siistinä ry:lle Partioaitan Ympäristöbonus

Pidä Saaristo Siistinä ry:lle luovutetaan Helsingissä 24.1. Partioaitan Ympäristöbonus, 44 398 euroa. Summa käytetään kestävän vesistöretkeilyn kehittämiseen.


Partioaitan 365 Klubilaisten kaikista ostoksista kertyy prosentti Ympäristöbonusta, joka lahjoitetaan vuosittain klubilaisten valitsemiin eri kohteisiin. Kokonaissummaksi kertyi vuoden 2017 aikana 94 464 euroa. Pidä Saaristo Siistinä ry sai klubilaisilta eniten ääniä (47 %) ja runsaan 44 000 euron lahjoitussumman. Loput Ympäristöbonuksesta lahjoitetaan Suomen Ladun Metsämörritoiminnalle (29 %) ja Metsähallituksen ylläpitämän Kilopään reitin kunnostukseen (24 %).

Vesistöretkeilyä ympäristön ehdoilla

Pidä Saaristo Siistinä ry on erittäin kiitollinen saamastaan tuesta ja haluaa käyttää sen näkyvästi ja tehokkaasti. PSS ry:llä on noin 200 Roope-palvelupistettä ympäri maata, joiden rakenteita tullaan kunnostamaan.

-    Ympäristöbonuksen avulla voimme lisätä jokaisen retkeilijän tarvitsemia palveluita, eli grilli- ja nuotiopaikkoja, tiskipaikkoja, kuivakäymälöitä ja melojien rantautumispaikkoja eri vesistöalueilla. Tulemme myös kunnostamaan joitakin retkisatamia tällä rahalla. Hyvät peruspalvelut ovat kestävän vesistöretkeilyn kannalta ehdoton perusedellytys, jotta retkeily-ympäristöä ei tarpeettomasti kuluteta ja rasiteta, ja jotta esimerkiksi luonnon roskaantuminen estetään, Pidä Saaristo Siistinä ry:n pääsihteeri Aija Kaski kertoo.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4