rss Ajankohtaista

18.9.2017 10.31

Kuukauden suosittelija Henrik Westerholm - PSS ry on matkaveneilyn mahdollistaja

Henrik Westerholm ei voisi kuvitella merta parempaa ympäristöä rentoutumiseen. Meri ja erityisesti saaristo ovat hänen rakkautensa ja veneily ja mökkeily ykkösharrastuksensa.


Henrik Westerholm on liikkunut saaristossa koko ikänsä. Ensikosketuksen veneilyyn hän sai perheen mökillä Bärösundissa Inkoon saaristossa. Harrastus on jatkunut aikuisikään.

 

-  Veneilen Turun ja Ahvenanmaan saaristossa lähes joka kesä. Nykyinen veneeni on Janis-niminen puufiskari, jota käytän sekä päiväretkeilyyn että lomamatkoihin. Turun saaristossa on useita upeita paikkoja, joista Aspö on suurin suosikkini. Viihdyn myös hyvin Barösundissa perheemme mökillä ja siellä päin veneillen. Lisäksi harrastan melontaa, Henrik Westerholm kertoo.

 

Jokaisen panos merkitsee

 

Vesillä liikkuessa Itämeren ongelmat näkee konkreettisesti. Henrik Westerholmia huolettaa eniten Itämeren rehevöityminen ja sen aikaansaama sinilevien lisääntyminen.

 

-  Tietenkin myös ihmisten luontoon jättämät roskat ja meren roskaantuminen yleisesti harmittavat. Jokaisen panos on tärkeä, ja yksi helpommista tavoista vaikuttaa ympäristön tilaan on kaikenlaisen roskaamisen lopettaminen. Veneillessä on myös tärkeää tyhjentää septitankki imutyhjennysasemaan sekä yleisesti pitää vene sellaisessa kunnossa, ettei siitä esimerkiksi valu öljyjä veteen.

 

-  Olen ollut aktiivinen Humallahden Venekerhossa useassa luottamustehtävässä, tällä hetkellä toimin telakkamestarina. Venekerhossamme huolehditaan ympäristöasioista muun muassa lajittelemalla jätteet, ja olemme hankkineet oman septityhjennyslaitteen, Henrik Westerholm sanoo.

 

Pidä Saaristo Siistinä ry:n jäsenyyttä Henrik suosittelee kaikille vesilläliikkujille.

 

- PSS ry tekee tärkeää ympäristötyötä ja osaltaan mahdollistaa matkaveneilyä muun muassa ylläpitämällä jätepisteitä ja kuivakäymälöitä sekä imutyhjennysasemia, Henrik Westerholm kiittelee.

 

Työpaikka mukana pohjapesuhankkeessa

 

Henrik Westerholm työskentelee Christian Berner Oy:ssä toimitusjohtajana. Yritys on PSS ry:n tukija. Yhteistyö alkoi pari vuotta sitten PSS ry:n pesupaikkahankkeen tiimoilta, kun Turun Hirvensaloon Ramstedtin telakalle rakennettiin veneiden pesuvedet suodattava pohjanpesupaikka.

 

-  Valmistimme PSS ry:lle veneiden pesuvesien suodatusjärjestelmän, joka sijoitettiin Ramstedtin Telakalle. Pyrimme muutenkin monin tavoin parantamaan ympäristön tilaa tuomalla markkinoille muun muassa energiaa ja raaka-aineita säästäviä ratkaisuja. Toimitamme myös tekniikkaa teollisuudessa ja kunnissa syntyneen jäteveden puhdistamiseen, Henrik Westerholm kertoo.

 

Liity jäseneksi

Lue lisää pohjapesupaikkahankkeesta

henrik


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4