rss Ajankohtaista

Huoltoalus M/S Roope-Saimaa jatkaa Päijänteellä M/S Roopettarena

Pidä Saaristo Siistinä ry:n Päijänteen toiminta-alue sai vihdoin nosturilla varustetun huoltoaluksen Saimaalla pitkään operoineesta M/S Roope-Saimaasta. Alus jatkaa Päijänteellä huoltotöitä edeltäjänsä nimissä M/S Roopettarena.


Kalusto kuntoon -kampanjoinnin myötä Saaristomerelle hankittu uusi huoltoalus M/S Roope käynnisti ketjureaktion, jonka avulla saatiin myös Järvi-Suomen aluskantaa elvytettyä. Vanha M/S Roope siirrettiin väliaikaisesti Saimaalle, ja Saimaalla operoinut M/S Roope-Saimaa on nyt siirretty Päijänteelle M/S Roopettaren tilalle. Kaikki alukset jatkavat edeltäjiensä nimissä alueillaan. 

 

– Saimaalta saatu alus tulee vähentämään työmme fyysistä kuormittavuutta merkittävästi, ja miehistötilat ovat nyt hieman paremmat. Nyt esimerkiksi retkisatamiin siirtyvät polttopuut kevyemmin, kun nykyisessä Roopettaressa on nosturi, puukoura ja lastitilaa enemmän, iloitsee M/S Roopettaren kippari Jouni Liukkonen.

 

Saaristomereltä Kalusto kuntoon -kampanjointi siirtyy Järvi-Suomeen, jotta myös siellä yhdistystä ja vesilläliikkujia jo 20–30 vuotta palvelleet alusvanhukset saadaan uusittua. Tavoitteena on saada kahden vuoden päästä tiloiltaan ja toimintavarmuudeltaan juuri retkisatamien ympäristönhuoltotyöhön soveltuva uusi alus Saimaalle, joka on yhdistyksen toiminta-alueista maantieteellisesti laajin.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4