Saarimökkien jätekeräys Jyväskylässä 3–7.8.2015

Jyväskylän kaupunki järjestää elokuussa saarimökkiläisille tarkoitetun jätekeräyksen yhteistyössä Pidä Saaristo Siistinä ry:n ja Kuusakoski Oy:n kanssa. Saarimökkien keräys toteutetaan PSS ry:n Roopetar- aluksella ja mannerkuljetuksista vastaavat Jyväskylän kaupunki ja Kuusakoski Oy.

Jätteiden vastaanotosta perittävät maksut

Keräyksessä otetaan maksutta vastaan metalliromut, lajitellut hyötyjätteet - lasi, metalli, kuiva paperi ja kartonki, puhdas puu, kodinkoneet ja sähkölaitteet sekä akut. Lisäksi keräyksessä otetaan vastaan pieniä (alle 1 m³) eriä kyllästettyä puuta.

 

Suurikokoisista, hyödynnyskelvottomista jätteistä (kuten huonekaluista, patjoista, muovisaaveista ja -kanistereista) sekä rakennusjätteistä peritään 20 euron vastaanottomaksu kuormaa kohden. Vain käteismaksu on mahdollinen.

 

Keräyksessä ei oteta vastaan normaalia asumisessa syntyvää kotitalousjätettä (bio- ja kuivajäte), öljyjä, maaleja tai muita kemikaaleja eikä käymäläjätettä.

Tilausnoudot omasta mökkirannasta

Roopetar-alus noutaa kohtuullisen matkan päästä romuja ja lajiteltuja jätteitä ke 5.8. ja to 6.8. sekä pe 7.8. Noudot tulee tilata ennakkoon 29.7–31.7 välisenä aikana numerosta 040 755 3413 klo 8–17 .

Asiakkaan rannasta tulee löytyä alukselle vähintään 1,5 metrin syvyinen rantautumispaikka ja/tai vankkaa tekoa oleva mökkilaituri. Tilaaja maksaa 50 euron tilausmaksun noutokerrasta ja maksullisesta jätteestä 20 euron vastaanottomaksun, maksu vain käteisellä.

Keräysaikataulu

ma 3.8. klo 11–17 Pyhäsaaren pohjoiskärki

ti 4.8. klo 9–17 Kalasaaren retkisataman huoltoaluslaituri

ke 5.8 tilausnoutoja aamupäivällä

to 6.8. klo 11–17 Kuminan pohjoispään laituri

pe 7.8. tilausnoutoja  

 

Ajo-ohjeet ja tiedustelut: Pidä Saaristo Siistinä ry, p. 040 755 3413.


Jyväskylän kaupunki maksaa keräystyöstä Pidä Saaristo Siistinä ry:lle kertaluonteisen toiminta-avustuksen 1700 euroa. PSS ry kustantaa aluskuljetukset, huolehtii jätteiden vastaanotosta, rahastuksesta ja lajittelusta sekä kuljettaa jätteet kaupungin ja Kuusakoksi Oy:n järjestämiin vastaanottopaikkoihin.


Poutapilvi web design - P4