Heinäkuu 2017
venekeräys

Risat veneet pois saaristosta

Lounais-Suomen Jätehuolto ja Pidä Saaristo Siistinä ry järjestävät venekeräyskampanjan Saaristomerellä. Mukaan ilmoitettuja veneitä kerätään elo–syyskuussa pois asukkaiden ja mökkiläisten rannoilta huoltoalus M/S Roopella. Keräyksellä autetaan saariston asukkaita ja mökkiläisiä kierrättämään risat veneensä.
Lue lisää ja ilmoita veneesi mukaan 19.7. mennessä!
Roskapostia_kansi_ajankohtaisiin

Itämeren roskaantumisesta on julkaistu ensimmäinen tietokirja

Tietoa Itämeren roskaantumisesta on tähän mennessä ollut saatavana hyvin hajanaisesti ja verrattain vähän. Nyt Pidä Saaristo Siistinä ry alan asiantuntijoiden kanssa on koonnut Ålandsbankenin Itämeriprojektin rahoituksella yhteen kattavan tietopaketin: Roskapostia – Kansalaisen tietokirja meren roskaantumisesta.
Lue lisää ja lataa kirja!
 
ROSKARETK_KANSI_FI_pieni

Lataa uusi meriroskasta kertova Roskaretki-puuhavihko

Roskaretki on alakouluikäisille ja miksipä ei kaikille aiheesta kiinnostuneille suunnattu värikäs ja vauhdikas tarina, joka tutustuttaa lukijan merien roskaisuustilanteeseen ja Itämeren salaperäiseen maailmaan. Seuraamalla tarinaa voit auttaa meitä tekemään rannoistamme puhtaampia. Roskaretki on toteutettu osana EU-rahoitteista Blastic-hanketta.
Lataa Roskaretki täältä

024_pieni

Erilliskeräys Pohjanlahdella  28.7. - 30.7.2017

Romunkeräyksessä kerätään maksutta metalli-, sähkö- ja elektroniikkaromua. Samana viikonloppuna huoltoalus Roope-Botnia kerää romua seuraavissa paikoissa: Jannen Saluuna ja Lars Björkasskär. Keräyksen järjestää Stormossen. Lisätietoja täältä!
 
affecton sensori

Imutyhjennysasemien käyttöseurantaa tehostetaan

Pidä Saaristo Siistinä ry:n ja Affecton yhteistyön myötä asennettiin 10 sensoria PSS ry:n omistamiin kelluviin käymäläjätteiden imutyhjennyslaitteisiin. Sensorissa on kävijälaskurin lisäksi vikailmoitin, jonka nappia painamalla voi heti lähettää viestin rikkinäisestä laitteesta.
Lue lisää!
facebook
 Instagram twitter-128

Seuraa PSS ry:tä
Facebookissa,
Instagramissa ja
Twitterissä!