rss Ajankohtaista

14.12.2017 10.34

Pidä Saaristo Siistinä ry:n huoltokausi päättyi joulukuuhun

Pidä Saaristo Siistinä ry päätti huoltokautensa Saaristomerellä joulukuun alkuun. Ensimmäinen kausi uudella, tänä vuonna valmistuneella huoltoalus M/S Roopella on takana.


PSS ry:n huoltokautta pystyttiin jatkamaan tänä vuonna pitkään, jouluun alkuun asti, sillä jäitä ei ajankohtaan mennessä tullut Saaristomerelle. Ensimmäinen kausi uudella huoltoalus M/S Roopella sujui erinomaisesti.


- Pystyimme tällä kaudella tekemään töitä, joita emme ole ennen voineet tehdä. Esimerkiksi kelluvien imutyhjennysasemien tyhjennys sujui nyt huomattavasti aiempaa vaivattomammin. Pystyimme myös järjestämään romun erilliskeräyksen yhdessä Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n kanssa omalla aluksella. LSJH:n kanssa järjestettiin myös romuveneiden keräyskampanja niin ikään omalla aluksella, M/S Roopen kippari Okko Salo kertoo.


Okko Salo kertoo työn fyysisen kuormittavuuden vähentyneet huomattavasti uuden aluksen myötä. Kiitosta saavat myös hyvät henkilökunnan tilat aluksella, jotka auttavat työstä palautumisessa.

Lajitellun jätteen määrä nousussa

Työskentely uudella aluksella on myös aiempaa taloudellisempaa, sillä huoltoviikon aikana ei enää tarvitse tehdä lastin välityhjennyksiä, vaan jätteet ja jätevedet tyhjennetään kerran viikossa. Jätemäärät kasvoivat hieman tällä kaudella viime kauteen verrattuna.


- Lisäksi lajitellun hyötyjätteen määrä on nousussa. On hienoa huomata, että lajittelu on lisääntynyt myös saari- ja veneolosuhteissa, Saaristomeren aluevastaava Katriina Murto toteaa.


Saaristomeren toiminta-alueella huoltokausi jatkui PSS ry:n toiminta-alueista pisimpään. Pohjanlahdella, Saimaalla, Päijänteellä, Pirkanmaalla ja Itäisellä Suomenlahdella työt lopetettiin hieman aiemmin syksyllä.

 

Lisätiedot:

Katriina Murto
aluevastaava, Saaristomeren toiminta-alue
p. 050 598 5181
katriina.murto@pssry.fi


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4