rss Ajankohtaista

16.10.2017 14.40

Järvi-Suomen huoltokausi on päättynyt tältä vuodelta

Järvi-Suomen toiminta-alueidemme alukset M/S Roopetar, M/S Roope-Saimaa sekä Pirkanmaan aluevastaavan alus M/S Hamina nostettiin maihin viime viikolla. Miehistö kiittää jäseniämme hyvin kuluneesta kaudesta. Päijänteellä ja Saimaalla normaalien huoltotöiden lisäksi kautta värittivät alusvaihdokset.


– Tunnelma on kauden päätyttyä hyvä, mutta haikea, kuvailee M/S Roope-Saimaan kippari Jukka Innanen.


Sateinen sää vaikutti siihen, että järvillä oli tänä kesänä vähän hiljaisempaa, ja elokuu kiilasi keskikesän suosituimpana veneilykautena. Patoutunut veneilytarve purkautuikin piikkeinä aurinkoisiin päiviin. Miehistön kesä täyttyi kuitenkin tuttuun tapaan iloisella Roope-logolla varustettujen palvelupisteiden kuten laitureiden, huussien, saunojen ja grillipaikkojen huollosta, uusien astianpesupaikkojen asennuksista ja polttopuiden sekä roskien kuljetuksista.


– Polttopuuta menee selvästi kasvavassa määrin ainakin Päijänteellä. Ehkä porukat lämmittelevät nuotiolla ja sauna on kovemmalla käytöllä, kun on kylmä ilma, pohtii M/S Roopettaren kippari Jouni Liukkonen.


Erityisesti miehistön mieleen kaudesta jäivät myös alusvaihdokset. Päijänteen toiminta-alue sai Saimaalta nosturilla varustetun aluksen, ja Saimaan aluskantaa elvyttämään siirrettiin Saaristomerellä palvellut alus.  


Talvella aluetyö jatkuu Savonlinnan toimistolla, jossa tapahtuu kauden raportointi, tilastoinnit ja seuraavan vuoden suunnittelu. Lisäksi kehitetään alueellista yhteistyötä ja käynnistetään Saimaan Kalusto kuntoon -varainhankintakampanja, jotta Järvi-Suomen ainutlaatuinen retkisatamaverkosto voisi palvella vesilläliikkujia ja retkeilijöitä jatkossakin.  


DJI_0354
8
82
24


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4