rss Ajankohtaista

3.8.2017 Pohjanlahdella kerättiin 60 tonnia romua

Stormossenin ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n (PSS ry) järjestämän keräyskampanjan aikana saaristosta haettiin pois noin 60 tonnia romua.

Lue lisää

 

3.8.2017 Etsimme projektikoordinaattoria

Oletko sinä tuleva projektikoordinaattorimme? Etsimme projektitiimiimme vahvistusta Turun toimistolle. Vastaat yhdessä projektipäällikön kanssa yhdistyksen hankkeiden suunnittelusta ja toteutuksesta.

Lue lisää

 

31.7.2017 Merirokko kiinnittyy nyt

Merirokon toukkien kiinnittymistä on havaittu paikoitellen ainakin Saaristomerellä. Nyt on siis aika tarkkailla oman veneen pohjaa ja tarvittaessa aloittaa veneen pohjan puhdistaminen mekaanisin menetelmin.

Lue lisää

 

27.7.2017 Paraisten, Kemiönsaaren ja Rymättylän saaristossa siivottiin lähes 35 tonnia romua

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n (PSS ry) järjestämän erilliskeräyksen aikana saaristosta haettiin pois kymmeniä tonneja romua ja jätettä.

Lue lisää

 

26.7.2017 Aurajoessa virtaavan roskan määrää tutkitaan

Turun Aurajokeen on asennettu puomit, jotka keräävät joessa virtaavaa roskaa vajaan viikon ajan 25.–30. heinäkuuta. Pilotissa on tarkoitus mitata, kuinka paljon ja minkä laatuista roskaa kulkeutuu joen kautta mereen.

Lue lisää

 

25.7.2017 Anna luotsaa projekteja

Pidä Saaristo Siistinä ry:n projektipäällikkönä aloitti kesäkuussa Anna von Zweygbergk. Anna toimii Hanna Haaksin sijaisena vastaten kaikista projekteista, joissa PSS ry on mukana.

Lue lisää

 

25.7.2017 Kirjaisten septi epäkunnossa

PSS ry:n kelluva imutyhjennysasema Kirjaisissa, Nauvossa on epäkunnossa ja väliaikaisesti pois käytöstä. Huollamme laitteen mahdollisimman pian.

Lue lisää

 

Risat veneet pois saaristosta

Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) ja Pidä Saaristo Siistinä ry (PSS ry) järjestävät venekeräyskampanjan Saaristomerellä. Mukaan ilmoitettuja veneitä kerätään elo–syyskuussa pois asukkaiden ja mökkiläisten rannoilta huoltoalus M/S Roopella. Keräyksellä autetaan saariston asukkaita ja mökkiläisiä kierrättämään risat veneensä.

Lue lisää

 

Erilliskeräys Pohjanlahdella

Vuotuinen romunkeräystempaus järjestetään Pohjanlahdella viikonloppuna 28.7. - 30.7.2017. Romunkeräyksessä kerätään maksutta metalli-, sähkö- ja elektroniikkaromua. Samana viikonloppuna huoltoalus Roope-Botnia kerää romua seuraavissa paikoissa: Jannen Saluuna ja Lars Björkasskär.

Lue lisää

 

Lisäämme veneilijöiden palveluita Itäisellä Suomenlahdella

Kotkan seudulla veneilijät ovat jo pitkään kärsineet heikoista käymäläjätteiden tyhjennysmahdollisuuksista. Pidä Saaristo Siistinä ry on asentanut uuden kiinteän septitankin imutyhjennysaseman Suulisniemeen yhteistyössä Suulisniemen veneseuran, Esleyhtiö Oy:n, Kotkan kaupungin ja Kymen navigaattorit ry:n kanssa.

Lue lisää

 

Seuraavat


Poutapilvi web design - P4