Tähän mennessä kerätty: 125 559,97 €

Tavoite: 500 000 €

Auta meitä pitämään saaristo siistinä – tarvitsemme uudet alukset!

Pidä Saaristo Siistinä ry ylläpitää saariston ja järvialueiden siisteyttä ja huoltaa Roope-pisteitä neljällä huoltoaluksella: Roopella Saaristomerellä, Roope-Saimaalla Vuoksen vesistöalueella, Roopettarella Päijänteellä ja Roope-Botnialla Pohjanlahdella.

Alukset ovat palvelleet Pidä Saaristo Siistinä ry:tä ja vesillä liikkujia jo 20–30 vuoden ajan. Ne ovat olleet raskaassa käytössä, kun työtä saariston puhtaana pitämiseksi on tehty aamusta iltaan. 

Nyt keräämme varoja, jotta voimme jatkaa työtämme ja tehdä sitä mahdollisimman hyvin. Aluskantamme vaatii kipeästi päivittämistä.

Akuutein tarve uudelle huoltoalukselle on Saaristomerellä. Kahden kampanjavuoden lahjoitusten ja valtion tuen myötä olemmekin pystyneet tilaamaan loppuvuodesta 2016 Saaristomerelle uuden huoltoaluksen, joka aloittaa toimintansa kesällä 2017.

Kiitämme suuresti kaikkia tähän mennessä kampanjaan osallistuneita ja samalla kannustamme uusia lahjoittajia mukaan! Kolmannen kampanjakauden tavoitteena on kerätä varoja myös Saimaan, Päijänteen ja Pohjanlahden vesistöillä operoivien huoltoalusvanhuksiemme kunnostamiseen ja uusimiseen.

Hyvän huoltoaluskannan hankintakustannus on niin suuri, ettei aluksia pystytä rahoittamaan yhdistyksen perusrahoituksen turvin. Siksi tarvitsemme juuri Sinun ja jokaisen, joka pitää työtämme tärkeänä, apua! 

Osallistu keräykseen siten, kuin Sinulla on mahdollisuus ja haasta ystäväsi ja tuttavasi mukaan!

Kerromme näillä sivuilla rahankeräyksen ja hankkeemme etenemisestä.


Onnea matkaan uusi M/S Roope!

Eilen vietettiin yhdistykselle historiallista ja ikimuistoista päivää Turussa!

Lue lisää

 

Tiedote: Tutustu Saaristomeren uuteen huoltoalukseen 14.6. klo 16–18 Forum Marinumilla

Saaristomerellä ympäristönhuoltotyötä tekevän Pidä Saaristo Siistinä ry:n huoltoalus M/S Roope saa tänä kesänä seuraajan. Uuden huoltoaluksen kastaa kansanedustaja ja suuri Itämeren ystävä Saara-Sofia Sirén Forum Marinumin laiturilla keskiviikkona 14. kesäkuuta, ja samana päivänä aluksen ovet ovat avoinna yleisölle klo 16–18.

Lue lisää

 

Blogi

17.8.2017 9.53Roope Botnian kippari Göran rakastaa merta ja bluesia Nora Forsman

Pidä Saaristo Siistinä ry tunnetaan ehkä parhaiten saarissa ja järvillä tehtävästä ympäristönhuoltotyöstä. Haluammekin esitellä teille nyt tärkeän työn tekijät huoltoaluksillamme. Miehistöesittelysarjan aloittaa Pohjanlahden huoltoalus M/S Roope Botnian päällikkö Göran Ahlstrand. 

Lue lisää | 0 Kommenttia

4.8.2017 14.28Muoviin hukkuvat meremme Anna von Zweygbergk

Viime viikolla uutisoitiin taas uudesta Tyyneltämereltä löydetystä valtavasta, kolme kertaa Suomen kokoisesta muovipyörteestä. Moni on varmasti jo aiemmin törmännyt otsikoihin valtamerten muovilautoista tai mikromuovin terveys- ja ympäristöhaitoista. 

Lue lisää | 0 Kommenttia


lahjoita sms fi

lahjoita verkkopankki fi

Seuraa Kalusto kuntoon -kampanjaa myös Facebookissa!

facebook