Pian käynnistyy Kalusto kuntoon Saimaa -keräys!

Auta meitä pitämään saaristo siistinä – tarvitsemme uudet alukset!

Pidä Saaristo Siistinä ry ylläpitää saariston ja järvialueiden siisteyttä ja huoltaa Roope-pisteitä neljällä huoltoaluksella: Roopella Saaristomerellä, Roope-Saimaalla Vuoksen vesistöalueella, Roopettarella Päijänteellä ja Roope-Botnialla Pohjanlahdella.

Alukset ovat palvelleet Pidä Saaristo Siistinä ry:tä ja vesillä liikkujia jo 20–30 vuoden ajan. Ne ovat olleet raskaassa käytössä, kun työtä saariston puhtaana pitämiseksi on tehty aamusta iltaan. 

Kalusto kuntoon -kamppanjalla kerätään varoja, jotta voimme jatkaa työtämme ja tehdä sitä mahdollisimman hyvin. Aluskantamme vaatii kipeästi päivittämistä.

Akuutein tarve uudelle huoltoalukselle on ollut Saaristomerellä. Kahden kampanjavuoden lahjoitusten ja valtion tuen myötä olemmekin pystyneet tilaamaan loppuvuodesta 2016 Saaristomerelle uuden huoltoaluksen, joka aloitti toimintansa kesällä 2017.

Kiitämme suuresti kaikkia tähän mennessä kampanjaan osallistuneita ja samalla kannustamme uusia lahjoittajia mukaan! Saaristomereltä Kalusto kuntoon -kampanjointi siirtyy Järvi-Suomeen, jotta myös siellä yhdistystä ja vesilläliikkujia pitkään palvelleet alusvanhukset saadaan uusittua. Tavoitteena on saada kahden vuoden päästä tiloiltaan ja toimintavarmuudeltaan juuri retkisatamien ympäristönhuoltotyöhön soveltuva uusi alus Saimaalle, joka on yhdistyksen toiminta-alueista maantieteellisesti laajin.

Hyvän huoltoaluskannan hankintakustannus on niin suuri, ettei aluksia pystytä rahoittamaan yhdistyksen perusrahoituksen turvin. Siksi tarvitsemme juuri Sinun ja jokaisen, joka pitää työtämme tärkeänä, apua! 

Osallistu keräykseen siten, kuin Sinulla on mahdollisuus ja haasta ystäväsi ja tuttavasi mukaan!

Kerromme näillä sivuilla rahankeräyksen ja hankkeemme etenemisestä.


Onnea matkaan uusi M/S Roope!

Eilen vietettiin yhdistykselle historiallista ja ikimuistoista päivää Turussa!

Lue lisää

 

Tiedote: Tutustu Saaristomeren uuteen huoltoalukseen 14.6. klo 16–18 Forum Marinumilla

Saaristomerellä ympäristönhuoltotyötä tekevän Pidä Saaristo Siistinä ry:n huoltoalus M/S Roope saa tänä kesänä seuraajan. Uuden huoltoaluksen kastaa kansanedustaja ja suuri Itämeren ystävä Saara-Sofia Sirén Forum Marinumin laiturilla keskiviikkona 14. kesäkuuta, ja samana päivänä aluksen ovet ovat avoinna yleisölle klo 16–18.

Lue lisää

 

Blogi

8.10.2017 11.50Miehistöesittely: Okko Salon työmaana on Saaristomeri

Okko Salo on upouuden M/S Roopen päällikkö. Veneenrakentajaksikin kouluttautunut Okko viihtyy työssään, jossa parasta ovat uuden aluksen lisäksi oma vapaus ja alati kiehtova saaristo. Toiveena hänellä on kierrätyksen lisääminen Roope-palvelupisteissä entisestään.

Lue lisää | 0 Kommenttia

7.9.2017 13.49Viisi ympäristövinkkiä veneen syyshuoltoon

Monet huoltotyöt, kuten pohjapesu, maalaus ja muut korjaustyöt ennen veneiden telakointia ja talvisäilytystä kuormittavat ympäristöä. Vinkeillämme voit säästää ympäristöä veneen syyshuollossa.Lue lisää | 0 Kommenttia


lahjoita sms fi

lahjoita verkkopankki fi

Seuraa Kalusto kuntoon -kampanjaa myös Facebookissa!

facebook